SAKARYA
Giriş Tarihi : 16-04-2021 00:15   Güncelleme : 16-04-2021 13:51

Sakarya’da Eylem Yapacaklardı

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce sürdürülen çalışmada DEAŞ terör örgütü içerisinde Suriye ve Irak Ülkelerinde, aralarında bulunduğu El Bab Bölgesi Eğitim sorumlusu düzeyinde faaliyet gösteren örgüt mensupları kıs kıvrak yakalandı.

Sakarya’da Eylem Yapacaklardı

Eğitim Sorumluları Yakalandı

DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce sürdürülen çalışmalarda DEAŞ’lı terör örgüt üyeleri yakayı ele verdi. DEAŞ terör örgütü içerisinde Suriye ve Irak Ülkelerinde, aralarında bulunduğu El Bab Bölgesi Eğitim sorumlusu düzeyinde faaliyet gösteren örgüt mensublarınında aralarında bulunduğu,  Suudi Arabistan, Irak ve Suriye uyruklu olmak üzere 4 örgüt mensubu yakaladı.

Örgüt Görüntüleri Ortaya Çıktı

Türkiye’ye Ordu ve Bursa illeri üzerinden girdikleri tespit edilen şahıslar Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, başlatılan eş zamanlı operasyonlarda yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şahıslardan el konulan materyaller üzerinde yapılan incelemelerde çok sayıda örgüt faaliyetlerine ilişkin görüntü ve fotoğraflar, sahte Suriye kimlikleri ile çocuk ve hayvanlar ile ilgili TCK 226 maddesinde belirtilen müstehcen görüntüler bulundu.

Birçok Çatışmaya Girmiş

Sahte Suriye kimlikli Suudi Arabistan uyruklu M.S.H.A'nın Suudi Arabistan da hırsızlık suçundan dolayı yargılandığı, sahte pasaport ile Suudi Arabistan’dan çıkarak Bahreyne geçtiği, aynı pasaport ile Türkiye’ye gelerek kaçak yollar ile Suriyeye geçtiği ortaya çıktı. Suriye de silah eğitimi alarak birçok çatışmaya girdiği, DEAŞ mensuplarına biat yemini ettirdiği, camilerde DEAŞ’ın ideolejisi doğrultusunda hutbe okuduğu, DEAŞ’ın bölgedeki hakimiyetini kaybetmesi üzerine Suriye’de çıkardığı sahte Suriye kimliği ile kaçak yollardan Türkiye girdiği tespit edildi.

DEAŞ Törenine Katılmış

Suriye uyruklu E.E'nin ise DEAŞ hakimiyeti altındaki mescitlerinde gönüllü olarak ideolojik şer-i eğitim aldığı Şam ve Halep bölgelerinde DEAŞ adına faaliyet gösterdiği, sahte Suriye kimliği ile Suudi Arabistan uyruklu M.S.H.A. tarafından düzenlenen DEAŞ’a bağlılık biat törenine katılarak, biat ettiği ortaya çıktı.

Eğitim Almışlar

Suriye uyruklu M.E.E.S’nin ise sahte Suriye kimlikli Suudi Arabistan uyruklu M.S.H.A tarafından düzenlenen DEAŞ’a bağlılık biat törenine katılarak biat ettiği ortaya çıktı. Irak uyruklu M.Ş’nin ise DEAŞ silahlı terör örgütü tarafından uçak savar konumlandırılmış, ağır silahlı pikap tarzı araçların şoförlüğünü yaptığı tespit edildi. Yakalanan 4 şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mehmet Karakaş