SAKARYA
Giriş Tarihi : 13-04-2021 20:17   Güncelleme : 13-04-2021 20:17

Verilen Vaatler Unutuldu Mu?

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, sağlık sistemini eleştirdiği için kendisine yanıt veren Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever’in cevaplarının tatmin edici olmadığını belirtti. Keleş, “Seçim vaatlerinde dile getirilen o iki temenni nerede bizler göremiyoruz” dedi.

Verilen Vaatler Unutuldu Mu?

Keleş Yavuz’u Hedef Aldı

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, iktidar partisinin “Acil Yoğun Bakım Hastanesi” sözünü hatırlatarak, bu sözün tutulmadığını söyledi ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'u hedef alan ifadeler kullandı. Başkan Keleş, insan yaşamının siyaset malzemesi haline getirilmemesi gerektiğini söyleyerek iktidar partisini uyardı.

CHP’ye Fırsat Kollama Suçlaması

CHP’li Keleş’e cevap veren Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, “şehirde devam eden sağlık yatırımları ile ilgili bilgiler vererek, Keleş hakkında açıklamalarda bulundu. Tever, “İçerisinden geçtiğimiz zorlu salgın sürecinde bile CHP, maalesef sağlık sistemimizde bir zafiyet olsun diye fırsat kollamakta ve sağlık çalışanlarımızın da gayreti ile başarılı bir şekilde yürütülen süreci siyasi malzeme yapmaya çalışmaktadır” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeleri Keleş, halk sağlığına dikkat çekti.

Yanıltıcı Bilgi Ve Taahhütte Bulunmayın

AK Parti Sakarya İl Başkanının halk ile yanıltıcı bilgi paylaştığını belirten Keleş, “250 yataklı acil yoğun bakım hastanesini 45 gün içerisinde açacağınızı söylediniz. Bu sözler size ait. 1000 yataklı şehir hastanesini 2015 yılından itibaren yapacağız diyorsunuz. Ben size bu iki soruyu yönelttim. Talebimde ise sağlıkla ilgili yurttaşlarımızı yanıltıcı bilgi ve taahhütte bulunmayın dedim” ifadelerini kullandı.

Sağlık Çalışanları Başımızın Tacı

Keleş, “Sağlık çalışanları her dönem başımızın tacı olmuştur. Hele ki bu zor şartlar altında çalışmakta olan sağlık camiasının hakları asla ödenemez. Her fırsatta da onları ziyaret ederek minnetimizi ifade ettik, bundan sonra da minnet duymaya devam edeceğiz” dedi.

Yıllardır Devam Eden Projeler

Bitirilemeyen projelerin yılların kangreni olduğunu belirten Keleş, “Sayın mevkidaşım asıl meseleye cevap veremeyince fitne çıkarma çabasına girmiş. Acil yoğun bakımı 250 yataklı mı 100 yataklı mı ve ne zaman bitecek? Cevap yok. 1000 yataklı devlet hastanesi nerede? Cevap yok. Ben aslında soru da sormuyorum. Bunların olmasını, bu vaatlerin gerçekleştirilmesini halk adına temenni ediyorum. Çünkü iktidarın söz ettiği, AMATEM ve ÇEMATEM başta olmak üzere bir türlü bitirilemeyen bu projeler yılların kangrenidir. Keza Toyota Hastanesi, o da büyük bir kangrendir. Uzun yılların ardından bu yıl bitirileceği söyleniyor. O yüzden diyoruz ki polemiği bırakın, yurttaşı kandırmayın ve verdiğiniz sözün, taahhütlerin arkasında durun. Herkes sizden bunu bekliyor” dedi.