KARASU
Giriş Tarihi : 11-04-2021 19:20   Güncelleme : 11-04-2021 19:20

Yüksek Gelen Fatura Ne Olacak

Yurttaş, “kıyasen uygulama” kararı sonrası yüksek gelen faturalara Karasu esnafı tepki gösterdi. Karasu esnafının tepkisi üzerine çalışma başlatan Karasu Esnaf Odası Başkanı İlyas Balcı, özel görüşmelerde bulundu.

Yüksek Gelen Fatura Ne Olacak

Şikayet Patlaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) elektrik ve doğalgaz faturalarındaki “kıyasen uygulama” kararı sonrası ilk faturalar gelmeye başladı. 2020 Mart ayına ait faturaların bir önceki aya ya da bir önceki yılın aynı ayına kıyasla fahiş oranlarda arttığından yakınan tüketicinin şikayetleri de patladı. Mağduriyetlerini gidermek için bir çıkar yolu arayan Karasulu esnaflar Karasu Esnaf Odasına Başvurdu.

İtiraz Edilebilecek

Esnafların başvurusu üzerine çalışma başlatan Esnaf Odası Başkanı İlyas Balcı, “SEPAŞ Müdürleri ile yapılan görüşmeye istinaden ocak ayında %5 yapılan zamla birlikte bu faturaların yüksek çıktığı belirtildi. Herhangi bir hata olmadığı yüksek faturaların itirazlarını kabul edeceklerini ve inceleyeceklerini açıkladılar. Gerekli başvuruları SEPAŞ Müdürlüğüne yapıldığı takdirde saatlerde inceleme yapılacak” ifadelerini kullandı.