KARASU
Giriş Tarihi : 11-04-2021 17:35   Güncelleme : 11-04-2021 17:35

Kızılay Yüzlerce Öğrenciyi Mutlu Etti

Türk Kızılay Karasu gönüllüleri Cumartesi günü Yassıgeçit İlk ve Ortaokulu'nda iç ve dış boyama çalışması yaparak harikalar yarattı. Türk masal kahramanlarının fügürleri çizrek öğrencilere sürpriz yapan gönüllüler eşi benzeri olmayan bir projeye imza attı.

Kızılay Yüzlerce Öğrenciyi Mutlu Etti

Duvarlar Süslendi

Türk Kızılay Karasu Koordinatörü Adem Ekşi ve gönüllüler, Cumartesi günü Yassıgeçit İlk ve Ortaokulu'nda iç ve dış boyama çalışması yaptı. Çalışmalarda okulun anasınıfı ve dış cephesi boyandı. Türk masal kahramanlarının fügürleri çizildi, farklı desenlerle duvarlar süslendi. Okulun bahçesinde yerlere oyun alanları çizimleri yapıldı. Ardıçbeli Mahallesi Muhtarı Celal İmamoğlu, anasınıfının perdelerini yenileyerek projeye destek verdi.

Sınırlı Kalmayacak

Türk Kızılay Karasu Koordinatörü Adem Ekşi, “Çocukların kalbine giden yolun eğitimden ve sevgiden geçtiğini bildiğimiz için böyle bir çalışmayı yürüttük. Türkiye’mizin de en büyük sorunlarından biri eğitim. Temel eğitimden başlayarak çocuklarımıza faydalı olabilmek adına devlet, vatandaş el birliğiyle Türk Kızılay’ımızın üstlendiği okul boyama projelerimizi başlattık. Okul boyama projelerinde bizlere yardımcı olan mahalle halkı, muhtarımız, kaymakamımız, vatandaşlarımız ve Türk Kızılay ordu gönüllülerimiz ile birlikte çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sadece Yassıgeçit Mahallesi ile sınırlı kalmayacak anlaşılan. Birçok muhtar arkadaşımızdan da teklif ve talepler geldi. Her halde bütün okullarımızı gezeceğiz” dedi.

Kızılay’dan Bir İlk

Yassıgeçit İlk ve Ortaokulu Müdürü Yüksel Tetik, “Yıllardır Kızılay’ın birçok hizmeti olduğunu biliyorduk. Fakat ilk defa böyle bir hizmetlerini gördük ve gurur duyduk. Bu kadar genç arkadaşın gönüllü olarak bir arada olması, dileriz tüm gençlere örnek olur” dedi. Yassıgeçit Mahallesi Muhtarı Türker Tetik: Pandemi döneminde çocuklar evlerinde kaldı ve okulların kapalıydı. Açıldığı zaman daha güzel, daha özel eğitimin olmasını, pilot okul olarak burada uygulandı ancak diğer okullarda da devam etmesini dilerim. Türk Kızılay ve gönüllülerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.