SİYASET
Giriş Tarihi : 14-12-2017 16:00   Güncelleme : 14-12-2017 16:00

İSEN TBMM BAŞKANI İLE KIRGIZİSTAN’DA

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Türk Dünyası Aksakalı olan Prof. Dr. Mustafa İsen, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a Kırgızistan ziyaretinde refakat ederken, heyet, TÜRKPA’nın (Türk Dili Konuşan Ülkeler Asamblesi) 7’nci Genel Kurulu’na katıldı.

İSEN TBMM BAŞKANI İLE KIRGIZİSTAN’DA

Başkent Bişkek’te gerçekleşen, Türk dünyasının en üst düzeyde sorunlarını çözmek için kurulan TÜRKPA’nın Genel Kurulu’nda Türkiye başta olmak üzerek Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan meclis başkanları ve üyeleri hazır bulundu.

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. İsen, Özbekistan’ın ilk kez katılmasının önemli olduğunu aktarırken, “Gazi Meclisimizin değerli başkanı Sayın İsmail Kahraman’a eşlik ettiğimiz toplantıda, Türk dünyasına yönelik çeşitli komisyonların hazırladığı raporlar görüşüldü ve gündemdeki gelişmelere yönelik bakış açıları yansıtıldı. Sonuç bildirgesi de kamuoyu ile paylaşıldı. Dost ve kardeş ülkelerimizle her daim birlikte olmaya devam edeceğiz. Türk dünyası, sorunlarını azami ölçüde azaltarak işbirliklerini her alanda yükseltecektir.  Bunun için gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.