FERİZLİ
Giriş Tarihi : 08-04-2021 18:12   Güncelleme : 08-04-2021 18:12

Yıkılmayan Binalar Yıkılacak

Sakarya’nın Ferizli ilçesinde mahalleleri ziyaret ederek vatandaşları dinleyen CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, İstiklal Mahallesi’ndeki taş ocağının çevredeki binalara verdiği zararlarla ilgili, “Artçı deprem boyutunda bir sarsıntı yaratan bu ocak, çevredeki binalara büyük zarar veriyor. Depremden yıkılmayan binalar, taş ocağının patlamalarından yıkılacak” dedi.

Yıkılmayan Binalar Yıkılacak

Çevreye Zarar Veriyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, İl Başkan Yardımcısı Cemal Demir, Ferizli İlçe Başkanı Bülent Ateş, İlçe Başkan Yardımcısı Şükrü Sağlam ve Belediye Meclis Üyesi Rüştü Yüksek, Ferizli’nin 7 mahallesinde muhtarları ve vatandaşları dinledi. İlçenin sorunları üzerine sohbet edilen birlikteliklerde; muhtarların dinlenmemesi, çevreye zarar veren taş ocağı gibi konulara önem verildi. Ziyaretin ardından ilçenin sorunları hakkında 4 başlık altında bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, İstiklal Mahallesi’ndeki taş ocağının çevreye verdiği zarara dikkat çekti.

Düşüncelerine Önem Verilmiyor

Bölgenin sorunlarına vakıf olan muhtarların görüşlerinin ve düşüncelerinin alınmadığını belirten İl Başkanı Keleş, “Ferizli’de sorunların çözümü noktasında ne yazık ki muhtarlarımız dinlenmiyor. Bunu net bir şekilde anladık. Öyle ki köylerdeki tarlalara giden yolların taşlanması gibi basit bir işlemi bile kimse yapmıyor.  Bununla beraber belediye hiçbir şekilde mahalle muhtarları toplantısı da düzenlemiyor. Kısacası, muhtarların düşüncelerine önem verilmiyor. Halbuki muhtarlarımız mahallesinin, köyünün tüm sorunlarına hâkim kimselerdir” dedi.

Çalışma Dahi Yok

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki mahallelerde imar çalışması olmamasına rağmen, Nalköy Mahallesi’nde değerlenen araziler olduğunu belirten Başkan Keleş, “Ferizli’de Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle statüsüne aldığı birçok köy var. Nalköy Mahallesi de bunlardan biri. Ancak bu mahallenin diğer değişim gören köylerden farkı, arazilerinin değerlenmesi ve imar planlamasının bulunması. Nalköy’de birilerin imarları, arazileri değerlenirken, diğer mahallelerde çalışma bile yok. Acaba bu işin altında bir şeyler mi var” ifadelerini kullandı.

Patlama İzni İsteniyor

Devlet ve İstiklal Mahallelerinin en büyük sıkıntısı olan taş ocağı konusunda da açıklama yapan Keleş, “Devlet ve İstiklal Mahallesi, şehrin ortasında kalan taş ocağından mustarip. 3 günde bir patlatma yöntemiyle, neredeyse artçı deprem boyutunda bir sarsıntı yaratan bu ocak, çevredeki binalara büyük zarar veriyor. Depremden yıkılmayan binalar, taş ocağının patlamalarından yıkılacak. Şimdi bu ocak için her gün patlatma izni isteniyor. Hem de günde 2 kere. 3 günde bir yaşanan patlama bu binalara büyük zarar verirken, her gün 2 kere yapılacak patlamanın zararını tahmin edemiyoruz” diye konuştu.

Vatandaş Ocağı İstemiyor

Ocağın çalışmalarının durdurulması için Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanına seslenen Keleş, “Şehrin içinde kalan bu taş ocağının 250 metre yakınında aile çay bahçesi, yine 150 metre yanında ilçe hastanesi ve taş ocağının bulunduğu tepenin yukarısında SASKİ’nin ilçeyi besleyen su depoları var. 28 bin kişiye su veren bu depolar, taş ocağının tozuna, kirine, pisliğine, atığına maruz kalıyor. Hastane ve aile bahçesi de bu tozdan, kirden nasibini alıyor. Suyun temizlik ve sağlık testlerinin yapılıp, yapılmadığı konusunda da bölge halkının hiçbir bilgisi yok. Taş ocağının kirini, tozunu, hasarını Ferizli halkı taşıyor; parasını, sefasını da başkası sürüyor. Sayın Vali, sayın Büyükşehir Belediye Başkanı. Ferizli’de evleri deprem yıkmasa bile bu taş ocağı yıkacak. Artık şehrin ortasında kalmış, çevresine zarar veren, patlatma yöntemiyle söküm ve çıkarım işlemi yapılan bu ocağın bir an önce çalışmalarına son verilmeli. Bölgedeki hiçbir vatandaş bu ocağı istemiyor” şeklinde konuştu.