SAKARYA
Giriş Tarihi : 06-04-2021 19:51   Güncelleme : 06-04-2021 19:51

Sağlık Çalışanları Eşitlik ve Adalet İstiyor

Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, Sakarya’daki sağlık camiasının, çalışma koşullarında ve ücrette eşitlik ve adalet istediklerini belirterek, “Salgın sebebiyle hayatları pahasına hizmet veren bu camianın sesi artık duyulmalı” dedi.

Sağlık Çalışanları Eşitlik ve Adalet İstiyor

Ücret Adaletsizliği Giderilmeli

Sakarya Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdullah Sönmez ile bir araya gelen Serbes, görüşmede; sağlık alanında çalışanların sıkıntı ve çözüm önerileri konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Sakaryada ve ülkemizdeki sağlık çalışanlarının en büyük şikayetinin, aynı branşta, aynı işi yapan, aynı eğitime, aynı çalışma yılına sahip olan hiçbir sağlık çalışanının aynı ücreti alamaması olduğunu vurgulayan Serbes, Ne yazık ki; eşit işe eşit ücret kuralı sağlık çalışanlarının semtine uğramıyor. Artık bu ücret adaletsizliğine DURdenilmesi gerekiyor. Ayrıca, hakkaniyetsiz döner sermaye sistemine de artık son verilerek, iş yüküne göre döner sermaye payı ödenmeli.” diye konuştu.

Sözleşmeli Personel Ağır İş Yükü Altında Eziliyor

Sağlık camiasında, kadrolu-sözleşmeli ayrımının da kaldırılmasının beklendiğini dile getiren Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: Bu tür ayrımlar çalışma huzurunu bozan, moral motivasyonu azaltan en önemli etkenlerden. Sözleşmeli personel diğer sıkıntıların yanı sıra ağır iş yükü altında eziliyor. Çok düşük nöbet ücretleri, bunun yanında bu ücretlerin ödenmemesi de moral bozuyor. Sağlık emekçileri, artık bu sorunların cenderesinde sıkışıp kalmak istemiyor. Milletimizin hayat sigortası’ olan sağlık çalışanlarımızın talepleri Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından ivedilikle karşılanmalı. Artık sağlık camiası, sorunlarının çözümü için bakanlıktan ‘üzerinde çalışıyoruzdiye bir açıklama duymak istemiyor, netice ve çözüm istiyor.”

Can Kurtarmak İçin Can Veriyorlar

Can kurtarmak için, can vermekten çekinmeyen bu camianın, işte ve ücrette eşitlik, hakkaniyet ve adalet çığlığının artık duyulması gerektiğinin altını çizen Serbes, Sağlık çalışanlarımızın kamu çalışanları arasında en alt gelir grubunda olmalarına da artık son verilmeli. Gerçekten sağlık camiası salgın döneminde hayatları pahasına, hayat kurtarmaya çalışıyorlar. Tam mesai ile gece gündüz demeden görevlerinin başındalar. Çalışma koşulları diğer kamu görevlilerine göre gerçekten çok ağır. Kronik hastalığı olan sağlık çalışanları bile canları pahasına hastaları kurtarmak için büyük mücadele veriyor. İstifa ve emekliliklerini istemeye bile izin verilmiyor. Hayati önem taşıyan bu camianın tüm sorunları öncelikle çözülmesi en önemli görevimiz olmalı.” şeklinde konuştu.