KARASU
Giriş Tarihi : 01-04-2021 18:38   Güncelleme : 01-04-2021 19:08

Unutmayalım! Öncelik Yayanın

‘Yaya Öncelikli Güvenli Ulaşım' farkındalığını arttırmak amacıyla İçişleri Bakanlığının başlatmış olduğu “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” projesine Karasu’dan da destek geldi.

Unutmayalım! Öncelik Yayanın

Karasu’dan Destek

İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Yaya Öncelikli Güvenli Ulaşım' farkındalığını arttırmak amacıyla başlatılan “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” projesine Karasu’dan da destek geldi.Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanımız İshak Sarı ve ilçe protokolü tarafından gerçekleştirilen projede farkındalık oluşturuldu.

Kural İhlaline Son

Program sonrası açıklamada bulunan  Helvacı, “Bakanlığımızca, trafik kazalarından kaynaklanan can kaybının en az %50 oranında azaltılmasana yönelik bir sistem yaklaşımı geliştirilmiş "Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi" 2017 yılında uygulamaya konularak sürücü, yolcu ve yaya olarak tanımlanan trafikteki insan unsuru tarafından yapılan kural ihlallerinin ve bu ihlaller sonucu meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesine yönelik kısa vadeli bir denetim stratejisi takip edilmiştir” ifadelerini kullandı.

İlk geçiş hakkı yayanın

Helvacı, “Ülkemiz karayollarında yayaların trafik güvenliğinin sağlanarak can kayıpların azaltılması amacıyla, 26 Ekim 2018 tarihinde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan düzenleme ile "sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavsak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar." hükmü getirilmiştir” dedi.

Farkındalık Eylemi

Helvacı, “Bu düzenlemeden hareketle; Bakanlığımızca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı" olarak ilan edilmiş ve Bakanlık talimat doğrultusunda "Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası” hayata geçirilerek 6 Şubat 2019 tarihinde "Devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek" amacıyla Ülke genelinde eş zamanlı olarak etkinlikler düzenlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Yaya Geçitlerindeyiz

Helvacı, “Bu etkinliklerin devamı niteliğinde olan ve bu defa yaya güvenliğini sağlamak üzere "Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek" için Bakanlığımızın talimatları ile 02 Ekim 2019 tarihinde ülke genelinde "Hepimiz Yaya Geçitlerindeyiz" sloganıyla "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" kampanyası kapsamında farkındalık etkinlikleri eş zamanlı olarak gerçekleştirilmiştir” dedi.