SAKARYA
Giriş Tarihi : 28-03-2021 17:54   Güncelleme : 28-03-2021 17:54

Sakarya’da Üretiliyor Yüzlerce Faydası Var

Gıda Mühendisi Yasin Günaydın önemli bir uyarıda bulundu. Günaydın, “Şeker pancarından üretilen maden sularını tercih edin” dedi.

Sakarya’da Üretiliyor Yüzlerce Faydası Var

Oldukça Faydalı

Şeker pancarının yararları insan sağlığı üzerinde oldukça fazla olduğunu belirten Gıda Mühendisi Yasin Günaydın, “Şeker pancarı, A ve C vitaminleri ile, kalsiyum, çinko, demir, sodyum, magnezyum, lif ve potasyum gibi birçok mineral ve bileşen içerir. Çoğunluk tarafından sadece şeker üretimi için kullanıldığı düşünülen şeker pancarı, sağlık açısından da oldukça faydalı” şeklinde açıklamada bulundu.

Maden Suyu Tercih Edin

Şeker pancarının faydalarından dolayı şeker pancarından üretilen maden sularının tercih edilmesi gerektiğini belirten Günaydın, “Doğal tatlandırıcılar arasında kalitesi ve güvenilirliği en yüksek şeker sakarozdur. En yüksek sakkaroz konsantrasyonları ise şeker pancarında bulunur. Ülkemizde şeker pancarı kullanılarak sofra şekeri (sakkaroz) üretilmektedir. Şekerin gıdadaki en önemli işlevi tatlı tadıdır. Bir meyve aroması algılamamız gereken tat özelliğine sahip değildir, ancak bir kez şekerle birleştirildiğinde, şekerin tatlılığı ve lezzet aroması sinerjik olarak çalışır” ifadelerini kullandı.

Faydaları Saymakla Bitmez

Günaydın, “Örneğin, şekersiz bir içeceğe şeftali aroması eklenirse, beklenilen keyif verici tadı olmaz. Ancak çözeltiye şeker eklenirse, tatlılık ve şeftali aroması algılanabilir. Doğal tatlandırıcılar arasında kalitesi ve güvenilirliği en yüksek şeker sofra şekeridir. Sofra şekeri de şeker pancarı kullanılarak üretildiğinden dolayı şeker pancarından üretilen maden sularını tercih edin. Şeker pancarında herhangi bir sağlık riski bulunmaması nedeniyle, madensuyunun kullanımıyla birlikte şekerli, aromalı, meyveli madensuyu içeceklerinin kullanımını sağlıklı bulmaktayız” dedi.