SAKARYA
Giriş Tarihi : 28-03-2021 17:15   Güncelleme : 28-03-2021 17:15

Korsan Servislere Dikkat

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 2021 üyelerle iletişim yılı çalışmaları kapsamında ısıtma, soğutma ve mekanik tesisat sektör temsilcilerinin oluşturduğu 7. Meslek Komitesi de meslek grubu üyeleri ile belli aralıklarla bir araya geliyor.

Korsan Servislere Dikkat

İtibar Edilmemeli

Komite, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, Komite Başkanı Emre Şahin, Başkan Yardımcısı Seydullah Öz,  Meclis Üyesi Ali Candan, Komite Üyelerinden Ahmet Cihan, Hayrettin Uckac, Aykut İskender ile Meslek Grubu Üyelerinden Fatih Duman ve Ruhi Ekmen’in katılımıyla gerçekleştirdiği son olağan toplantısında internet arama motorlarına reklam vererek aramalarda en üstte çıkan ve bu yolla tüketicileri mağdur eden korsan ve yetkinliği olmayan firmalara itibar edilmemesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Tüketici Arama Motorlarına Yöneliyor

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SATSO 7. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, tüketicinin mağdur olmaması adına ruhsatlı ve yetkili servislerin tercih edilmesi gerektiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı; “Dijitalleşme artık tüm sektörleri kapsar hale gelmiş bir durumdadır. Günümüzde tüketiciler gıda, sağlık, dayanıklı tüketim ürünleri ve daha birçok konuda yaşadıkları sorunlarda hemen internetteki arama motorlarından faydalanıyor. Yaşadıkları sorunların, problemlerin çözümlerini aramakla birlikte aynı zamanda bu sorunları çözecek yetkili teknik servisleri de internetteki arama motorları ile çağırıyorlar” dedi.

Korsan Servis Oldukça Fazla

Çatalbaş, “Ancak fırsatçılık dijital dünyaya da sıçramış durumda ve tüketici her konuda daha fazla temkinli olmak zorundadır. Özellikle içinde bulunduğumuz bu soğuk günlerde internetten kombi tamir-bakım servislerine olan talep oldukça fazladır. Sektörümüzde faaliyet gösteren üyelerimize gelen ve onlardan da bizlere ulaşan bilgilerde internete reklam vererek arama motorlarında her zaman en üstte gözüken korsan servislerin tüketiciyi oldukça mağdur ettiği belirtiliyor. Bu gibi reklamlar ücretine karşılık kolaylıkla verilerek doğruluğu, şeffaflığı araştırılmadan hemen sayfaların en üstünde kendine yer buluyor. Tüketiciler de maalesef bu korsan servisleri bilmeden çağırarak dolandırılma gibi mağduriyetler yaşıyorlar” dedi.

Profesyonel Tecrübe

Çatalbaş, “Şehrimizde faaliyet gösteren üye meslektaşlarımız internet platformlarında da etkin bir şekilde bulunmaktadırlar. İnternetten yetkili servis arayan tüketici vatandaşlarımızın arama motorlarında en üstte çıkan ancak doğruluğu kesin olmayan reklamlar yerine gerçek yetkili servislerin sitelerini ziyaret ederek bu servisleri çağırmalarını önemle rica ediyoruz. Sektörümüzdeki yetkili servisler tüketiciyi mağdur etmeden işlerini titizlikle yaparak soruna çözüm odaklı yaklaşmakta oldukça profesyonellerdir. Doğalgaz, ısıtma ve soğutma sistemleri hassasiyet, bilgi, profesyonel tecrübe gerektiren bir konudur. Vatandaşlarımıza yetkisinden emin olmadıkları servisler ile iletişim kurmamalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.