Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 06-12-2017 16:39   Güncelleme : 06-12-2017 16:48

Karasu ve Kocaali'ye 100 yıllık garanti

Karasu ve Kocaali’nin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak 45 milyonluk yatırımda gelinen son nokta ile ilgili bilgiler paylaşan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Toplam uzunluğu 450 kilometre olan içmesuyu hattımızın 255 kilometresi tamamlanmış durumda. Ekiplerimiz kalan kısımda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar” dedi.

Karasu ve Kocaali'ye 100 yıllık garanti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Karasu ve Kocaali ilçelerinin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak projede çalışmalar devam ediyor. Kuzeyde sağlam altyapı için 45 milyon liralık bir içmesuyu hattı inşa ettiklerini vurgulayan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Ekiplerimiz hat imalatlarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte Karasu ve Kocaali’nin içmesuyu anlamında hiçbir sıkıntısı kalmayacak” diye konuştu.

Yatırımlar hız kesmiyor
Dr. Rüstem Keleş, “Kuzey ilçelerimize yaptığımız yatırımlara hız kesmeden devam ediyoruz. Karasu Atıksu Arıtma Tesisi’nin ardından Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi’nde de çalışmalarımızın sonuna geldik. İki ilçemizde de önemli kanalizasyon hattı çalışmaları gerçekleştirdik. Karasu ve Kocaali ilçelerimizin musluklarına dünya standartlarında içmesuyu ulaştırılmasını sağlayan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisimizi devreye aldık. Şu an proje aşamasında olan Çamdağı Barajı’nın da hayata geçirilmesiyle bölgede entegre bir içmesuyu ağı oluşturacağız. Tüm bu çalışmalarımızın tamamlanmasıyla kuzeyde içmesuyu anlamında hiçbir sıkıntı yaşanmayacak.”

2 depoda işlem tamam
Karasu ve Kocaali’nin içmesuyu geleceğine 100 yıllık garanti oluşturduklarının altını çizen Dr. Rüstem Keleş, “Toplam uzunluğu 450 kilometre olan içmesuyu hattımızın 255 kilometresi tamamlanmış durumda. Ekiplerimiz kalan kesimde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyorlar. Bölgeye inşa edeceğimiz 3 adet içmesuyu deposunun ikisinde inşa çalışmalarının sonuna gelindi. Bu dev projemiz ile Karasu ve Kocaali’yi sağlam içmesuyu altyapısına kavuşturmuş olacağız. İki ilçemizde de uzun yıllar içmesuyunda hiçbir sorun kalmayacak” ifadelerini kullandı.