KARASU
Giriş Tarihi : 18-03-2021 17:37   Güncelleme : 18-03-2021 17:43

İspiroğlu’na Hapis Şoku

İhaleye fesat karıştırma suçlamasıyla yargılanan Mehmet İspiroğlu ile birlikte toplamda 14 sanığın davası sonuçlandı

İspiroğlu’na Hapis Şoku

İlk duruşması 8 Eylül 2017 yılında başlayan ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla Karasu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava Salı günü sonuçlandı. Aralarında dönemin Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Başkan Yardımcısı ve İhale Komisyon Başkanı Cengiz Kuçhan ile 7 firma temsilcisi 40 ay ceza aldı.

DAVA 42 AY SÜRDÜ

İlk duruşması 8 Eylül 2017 tarihinde yapılan ihaleye fesat karıştırma davası sonuçlandı. Karasu Belediyesi’nin İller Bankası aracılığıyla temin edilen 46 milyon liralık kredinin alınması ve kullanılması sürecinde evraklarda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı Raportörleri tarafınca belirlenen raporun, mahkemeye sunulmasıyla başlayan yargılama 42 ay sonra Karasu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülerek karara bağlandı.

40 AY CEZA ALDILAR

Karasu 2. Asliye Mahkemesi’nde, 7 belediye personeli ve 7 firma yetkilisi ile toplamda 14 sanığın yargılandığı duruşmada dönemin Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Başkan Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Cengiz Kuçhan ile 7 firma temsilcisinin ihaleye fesat karıştırma suçunu işledikleri sabit olduğundan 3 yıl 4 ay, ayrı ayrı hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği açıklandı. 5 belediye personeli ise beraat etti. Sanıkların itirazı için İstinaf Mahkemesi’ne başvurdukları öğrenildi.