KOCAALİ
Giriş Tarihi : 06-12-2017 16:11   Güncelleme : 06-12-2017 16:11

Şehit ve Gazi Yakınları Yemekte Buluştu

Şehit yakınları, gaziler ve aileleri yemekte buluştu. Sakarya Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Sakarya İl Müdürlüğü, Kocaali Kaymakamlığı ve Kocaali Belediyesi tarafından şehitler onuruna verilen yemekte, şehit yakınları ve gazileri yemekte buluşturdu. Kocaali de bulunan bir restorandaki yemeğe Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çilekli, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Kocaali Kaymakamı Alper Balcı, Aile ve Sosyal Politikalar Sakarya İl Müdürü Mutlu Işıksu çok sayıda şehit yakını ve gazi yakın katıldı.

Şehit ve Gazi Yakınları Yemekte Buluştu

Program öncesinde şehitler için kuran-ı kerim okundu. 


Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın sık sık vurguladığı gibi bize bu toprakları vatan kılan, geçmişten bu yana fedai can eyleyen bütün Kocaalili şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizin makamları cennet olsun. Son zamanlarda biraz azaldı ama yine de şehitler vermeye devam ediyoruz. Cenabı hakk bu toprakları düşmanların kem gözlerinden ve işğal girişimlerinden muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.


Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çilekli ise konuşmasında,  “Bu aksam sizlerle birlikte beraber olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Sizler bu ülkenin istikrarı için aziz canlarını seve seve feda eden evlatlarınızın bize emanetisiniz. Toprağa verdiğimiz her şehidimiz gazilik mertebesine ulaşan her kardeşimiz devlet ve millet olarak varlığımızın birliğimizin geleceğimizin adeta birer mührü birer kilidi gibidir. Türkiye bugün öncesinden çok daha güçlü tarihinin en kuvvetli dönemindedir. Hak için hakkaniyet için ülke olarak önümüzde daha çok şeyler var. Vatanımızı istiklalimizi birlik ve beraberliğimizi canları pahasına savunan bu kutlu mücadele sırasında yaralanan sakatlanan tüm gazilerimize milletim ve devletim adına şükranlarımı arz ediyorum” dedi.