SAKARYA
Giriş Tarihi : 12-03-2021 13:42   Güncelleme : 12-03-2021 13:42

Türk Milletinin Destanı

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında Kaldırım, “Milli mücadelemizin en çetin döneminde şanlı ecdadımızın yeniden dirilişini, şahlanışını en güzel şekilde ifade eden ve ölümsüzleştiren İstiklal Marşımız, Türk milletinin inancının ve vicdanının ortak sesi, yenilmez azminin destanıdır” dedi.

Türk Milletinin Destanı

Milletimizin umut meşalesi

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Kurtuluş mücadelesinin en buhranlı dönemlerinde bile ‘Korkma!’ diye başlayan bu eşsiz eser, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin umut meşalesi olmuş, zorluklar karşısında dayanma gücünü artırmış, Türk bağımsızlık ruhunun canlanmasına, maddi ve manevi bakımdan oldukça sıkıntılı günler geçiren milletimizin iman ve inancını adeta şahlanmasına vesile olmuştur” dedi.

Bağımsızlık düşüncesi

Kaldırım, “Mehmet Akif, Kurtuluş Savaşı’nın zor dönemlerinde Anadolu'yu karış karış dolaşmış, şiirleri ve yazıları ile milli mücadelenin maneviyatını, fikir cephesini inşa ederek, milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, istiklal ruhunun iliklerimize kadar işlemesine vesile olmuştur. Türk milletini vatan ve bayrak sevgisi, birlik, beraberlik, ortak düşünce ve değerler ekseninde buluşturarak zirveleştiren Merhum Mehmet Akif’in bu eşsiz eserinin her dizesinde, Türk milletinin kahramanlığını, fedakârlığını ve bağımsızlık düşüncesini görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Milli Mücadelenin heyecanı

Kaldırım, “Her türlü zorluğa rağmen verilen milli mücadelenin heyecanını ve o günkü maneviyatı destansı bir şekilde hayatımıza yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirerek yolumuzu aydınlatmaya devam etmekte, eşsiz vatanımızın semalarında ilelebet yankılanmaktadır. İçerisinde bulunduğumuz 2021 yılı Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından ‘İstiklal Marşı Yılı’ ilan edilmiştir. İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 100’üncü yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere; istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını sonsuz rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.