SAKARYA
Giriş Tarihi : 09-03-2021 19:02   Güncelleme : 09-03-2021 19:02

Pamukova’ya Kritik Ziyaret

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım Pamukova ilçesini ziyaret ederek, inceleme ve temaslarda bulundu. Koronavirüsle mücadele toplantısına başkanlık eden Kaldırım, kritik açıklamalarda bulundu.

Pamukova’ya Kritik Ziyaret

Yakından ilgilendi

Pamukova ilçesinde bir dizi ziyaret ve temaslar gerçekleştiren Vali Çetin Oktay Kaldırım, ilk olarak Pamukova Kaymakamı Cemal Demiryürek ve Belediye Başkanı Güven Övün ile birlikte Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyesi ve Pamukova Belediyesi işbirliğinde restore edilerek hizmete açılan Karaca Ahmed Sultan Türbe ve Camiini gezerek dua etti.

Karaca Ahmed Sultan Türbe ve Camiinin de bulunduğu Paşalar Mahallesinde vatandaşlarla selamlaşıp sohbet eden Vali Kaldırım, patates eken ve çapa yapan mahalle sakinlerine yardım ederek taleplerini dinledi, çocuklar ve gençlerle de yakından ilgilenip onlara çeşitli hediyeler verdi. Buradan ilçedeki eski tren istasyonu yanında yapımı planlanan Kapalı Pazar Yeri ve Spor Kompleksi alanında incelemelerde bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım, daha sonra yapımında sona gelinen yeni İlçe Devlet Hastanesi hizmet binasını gezerek, mevcut durum hakkında bilgiler aldı.

Projeler hakkında bilgi aldı

Pamukova ilçesinin gözde mekanlarından olan ve tadilat çalışmaları devam eden Gölpark Belediye Sosyal Tesislerini de gezen Vali Kaldırım, bu alanda düşünülen yeni proje hakkında bilgi aldı. Pamukova ilçesinde esnaf ziyareti de yaparak esnaflara hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım, vatandaşlarımızla bir süre hasbihal ederek salgınla mücadelede tedbirlere uymanın önemini hatırlattı.

“Kaymakam ve Belediye Başkanına Ziyaret”

Toplantı öncesi Belediye Başkanı Güven Övün’ü ziyaret ederek Belediyenin çalışmaları ve mevcut projeleri hakkında bir brifing alan Vali Kaldırım, İlçe Kaymakamı Cemal Demiryürek’i de makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

 Toplantıya başkanlık etti

Ziyaretlerin ardından Vali Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında, Kaymakamlık Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, Pamukova Kaymakamı Cemal Demiryürek, Belediye Başkanı Güven Övün, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, İlçe Sağlık Müdürü ile diğer yetkililerin de katıldığı ‘Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. İlimiz ve ilçemizdeki tedbirler ile denetimlerin geniş kapsamlı bir şekilde ele alındığı toplantıda, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü de son durum hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Çalışmalar devam ediyor

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan ve ilimizde normalleşme adına büyük bir gayretin sergilendiği Koronavirüsle mücadele kapsamında hem genel hem de yerel bazda yapılan çalışmaları görüşmek üzere Pamukova ilçesine geldiklerini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, önemli karaları açıkladı. Kaldırım, “Bu hafta hedefimiz rengimizi ‘Turuncu’ya çevirip esnafımızın yüzünü güldürmek ve bu hedefe de kilitlenmiş durumdayız. Her gün farklı bir ilçede salgınla mücadele toplantısı gerçekleştiriyor, derinlemesine analiz yaparak son durumu değerlendirip alınabilecek ek önlemleri görüşüyoruz. Hayatı normale çevirebilmek ve ilimizi hak ettiği yere getirebilmek adına Tedbirleri daha da sıkılaştırdık,

- Denetimleri 3 katına çıkardık

- Muhtarlarımızı denetimlerde ve tedbirlerin uygulanması ile takibinde tam yetkili kıldık,

- Belediye, STK, meslek örgütleri bünyesinde özel denetim ekipleri oluşturduk,

- Pazar yerlerinde var olan HES Kodu uygulamasının kapsamını genişleterek giriş ve çıkışları daha kontrollü hale getirdik, sıkılaştırdık,

- İlçelerimizde bulunan ana cadde, meydan ve ana yollarda kontrolleri artırdık,

- Vatandaşın yoğun ve iç içe oturduğu meydan, cadde gibi yerlerdeki oturaklar, Belediyelerimiz tarafından kaldırılıyor,

- Karantina tedbirlerini daha etkili ve sıkı uyguluyoruz,

- Ziyaret, kapalı alanlarda buluşma, taziye, mevlit gibi yasakları sıkı bir şekilde denetliyoruz.

- Bir karar daha alarak, alışveriş yaparken vatandaşların kalabalık oluşturmasına neden olan ve belli gün veya saatte yapılan kampanya, çekiliş vb. etkinlikleri yasakladık,

- Şehrimizde birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir kenetlenme olduğunu görüyorum. Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Sağlık ordumuz, Emniyet ve Jandarmamız, kamu kurumlarımız, Meslek Odalarımız ve Sivil Toplum Örgütlerimiz bu alanda çok iyi çalışıyorlar” dedi.

“Vatandaşlarımızdan Destek Bekliyoruz”

Özellikle vatandaşlarımızdan azami destek ve hassasiyet beklediklerini ifade ederek çok kritik bir haftanın eşiğinde olduğumuzu söyleyen Vali Kaldırım,

- Bu zorlu günleri geride bırakabilmek için herkesin kendi tedbirini almasını,

- Zaten yasak olan ziyaretlere, taziyelere ve misafirliklere ara verilmesini,

- Zaruri olmadıkça dışarı çıkılmamasını isteyerek,

“Vatandaşlarımızın hareketlerini asgariye indirmesi halinde salgının yayılımının da duracağına” işaret etti.