KARASU
Giriş Tarihi : 08-03-2021 18:13   Güncelleme : 08-03-2021 18:13

Ayrımcılığı Ortadan Kaldırmalıyız

Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kadınların özel olduğuna değinen Helvacı, “Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak, toplumsal yaşamın her alanında kadınların güçlenmesini sağlamak temel ilkemizdir” dedi.

Ayrımcılığı Ortadan Kaldırmalıyız

Haklara sahip çıkılmalı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, “8 Mart, her insanın eşit ve özgür doğduğunun, herkesin insan haklarından ve temel özgürlüklerden hiçbir ayrım gözetilmeksizin ayrımcılığın kabul edilemez olduğunun sembolü haline gelen özel bir gündür. Karasu Kaymakamlığı ve Karasu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak kadını, aile ve toplumu geleceğe taşıyacak en önemli varlık olarak görüyor, çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak, toplumsal yaşamın her alanında kadınların güçlenmesini sağlamak temel ilkemizdir. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kadınlarımızın sorunlarına sahip çıkarak kadın hakları konusunda önemli gelişmeler sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Üzerimize düşeni yapacağız

Helvacı, “Ülke ve millet olarak sosyo-ekonomik gelişmemizi kalıcı kılmanın ancak kadınlarımızın eğitimden sağlığa, bilimden sanata, spordan iş dünyasına kadar hayatın her aşamasında eşit koşullarda yer almasından geçtiği bilinciyle bu alandaki çalışmalarımıza yoğun olarak devam etmekteyiz. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, kadınlarımıza hak ettikleri saygı gösterildiğinde, bu konuda gerekli toplumsal bilinç sağlandığında, ülke ve millet olarak geleceğe çok daha güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır. Bizlerin, bu konuda üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmek konusundaki azim ve kararlılığımız en üst seviyededir. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemiz ve tüm dünya kadınların günlerini içtenlikle kutluyorum” dedi.