KARASU
Giriş Tarihi : 07-03-2021 22:41   Güncelleme : 07-03-2021 22:41

Merak Ettiğiniz Her Şey Burada

Kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs sebebiyle sosyal hayatımızı etkileyen birçok değişiklik meydana geldi. Bunlardan biri de Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve kişilerin temas ve risk durumunu izlemeye yarayan HES kodu sistemi.

Merak Ettiğiniz Her Şey Burada

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Karasu’da da kamu kurum ve kuruluş binalarına giriş ile uçak, tren veya otobüs bileti satın alırken artık HES kodunun belirtilmesi zorunlu hale getirildi. Karasununsesi.net olarak HES kodunun nasıl alınabileceğini hazırladık.

HES Kodu Nasıl ve Nereden Alınır?

HES kodu e-devlet üzerinden, SMS üzerinden ya da akıllı telefonunuzun uygulama mağazasından ücretsiz olarak indirebileceğiniz “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden ücretsiz olarak alınabilmektedir. HES kodu almak ücretsizdir.

SMS ile HES Kodu Alma

Telefonunuzun mesaj kısmına HES yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra TC kimlik/Yabancı Kimlik numaranızı, kimliğinizin seri numarasının son 4 hanesini ve HES kodunu kullanmak istediğiniz süreyi (en fazla 45 gün) aralarında birer boşluk bırakarak yazıp 2023’e göndererek size özel HES kodunuzu alabilirsiniz.

Sınırsız Süreli HES Kodu Alabilir Miyim?

Sınırsız süreli HES kodu yalnızca uygulama üzerinden alınabilmektedir. Akıllı telefonunuza “Hayat Eve Sığar” uygulamasını yükleyip giriş yaptıktan sonra sınırsız süreli HES kodu alabilirsiniz.

Başkasının Adına HES Kodu Alabilir Miyim?

Evet alabilirsiniz. Yukarıdaki kısa mesaj örneğinde olduğu gibi kimlik bilgilerine sahip olduğunuz kişilerin adına, kendi mobil hattınızdan HES kodu alabilirsiniz.

En Fazla Kaç Günlük HES Kodu Alabilirim?

SMS yoluyla en fazla 45 gün geçerli bir HES kodu alabilirsiniz. 45 gün geçtikten sonra yeniden HES kodu almanız gereklidir. HES kodunuzun, yolculuk tarihinden itibaren en az 7 gün daha geçerliliği olmak zorundadır. Mobil uygulama üzerinden ise sınırsız süreli HES kodu alınabilmektedir.