KARASU
Giriş Tarihi : 04-12-2017 15:50   Güncelleme : 18-12-2017 15:10

Mercan'ın Engelliler Günü Mesajı

Karasu Kaymakamı Aziz MERCAN, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mercan'ın Engelliler Günü Mesajı
 

Kaymakam MERCAN mesajında,  "Günümüzde toplumların gelişmişlik düzeyi insana verdikleri değerlerle ölçülmektedir. Bugün tüm dünyada ve ülkemizde gelişen insan hakları anlayışıyla engelli bireylerin fırsatlardan eşit düzeyde yararlanabilmesi için her türlü imkan sunulmaya çalışılmaktadır. Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendiren; teşhisten tedaviye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur.
 
Şunu biliyoruz ki engelli olmak bir noksanlık değildir ve toplumdaki her birey hayat süreci içerisinde engelli olabilir. Önemli olan engelli vatandaşlarımızla ilgili önce zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırmak ve onların günlük yaşantılarında hayatlarını kolaylaştıracak tedbirleri almaktır.
Engelli vatandaşlarımıza fırsat verilmesi halinde ekonomik, sosyal, kültürel, spor ve benzeri her alanda üstün başarılara imza attıklarını görebiliriz. Bu açıdan bizler, onların her alanda sahip oldukları potansiyellerini ortaya çıkarmak ve onları toplumla bütünleştirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermeliyiz. Onların kamu-özel her alanda hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirleri almaya devam etmeliyiz.
 
Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de milyonlarca engelli insan bulunuyor. Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engellilerimizin çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedefidir. Bu nedenle devletimiz, engellilerimizin yasal hakları ve yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik çok önemli mevzuat ve uygulamaları hayata geçirmiş, sağlıktan eğitime, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar birçok alanda önemli aşamalar kaydedilmiştir. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırarak geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu ve özel kuruluşlar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile tüm vatandaşlarımızın işbirliği içinde hareket etmeleri gerekmektedir.
 
Bu duygularla engelsiz bir dünya için hep birlikte daha çok çalışmak dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.”Dedi.