SAPANCA
Giriş Tarihi : 24-12-2019 20:54   Güncelleme : 17-03-2021 21:44

Sapanca’da Duyarlılık Talebi

Turizm cenneti olan Sapanca’da alt geçitlere, köprü altları ya da taş duvarlara sprey boya ile yazılan yazılar ilçe halkının da tepkisini topladı.

Sapanca’da Duyarlılık Talebi

Ekipler tarafından tespiti yapılan ya da belediye Beyaz Masa birimine gelen ihbarlar doğrultusunda görüntü kirliliğine yol açan yazıların silinme çalışmaları Sapanca Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanları tarafından hummalı bir şekilde yapılıyor. Yetkililer Sapanca’ya ve insanlığa yakışmayan bu çirkin çevre ve görsel kirliğinin son bulması için vatandaşların daha duyarlı olması talebinde bulundu.

 

Kentlilik bilinci

Sapanca İlçesinin hafta içi ve hafta sonu binlerce kişinin ziyaret ettiği bir turizm kenti olduğuna vurgu yapan yetkililer, görsel olarak çevre kirliği veren bu tür yazıların önüne geçmenin kentlilik bilinci ile olacağını, yazıları silmenin zaman ve emek kaybı olduğunu belirtti. Vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmasını isteyen Park Bahçeler Müdürü Kazım Şirin; “Sprey boyalı yazılar görüntü kirliliğine ve olumsuz imaja neden oluyor. Bunları silmek de kamu bütçesine ek maliyet oluşturuyor. Duvarları kirletenleri, sprey boyalar ile yazı yazanları daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye belirtti.