SPOR
Giriş Tarihi : 16-12-2019 21:36   Güncelleme : 16-12-2019 21:36

Karasulu Sporculardan Büyük Başarı

Karasu Kuzey Gençlik ve Spor Kulübü öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 sporcu, kuşak ve Diplomalarını, Karasu Spor Salonu’nda düzenlenen tören ile aldılar.

Karasulu Sporculardan Büyük Başarı

Karasu Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 2019 Yılı Üçüncü Dönem Kuşak Sınavı ve Diploma Töreni ile beyaz kuşaktan kahverengi kuşağa kadar yaklaşık 100 sporcu terfi etti.

Karasu Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde karate eğitimi gören Karasu Kuzey Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri, Karasu Spor Salonu’nda düzenlenen tören ile bir üst kuşağa geçmenin heyecanını yaşadı. Törene katılan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ile Karasu Gençlik Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, davetlilerle birlikte sporculara belge ve kuşaklarını verdi. Belge töreni öncesi, tüm sporcular, eğitmenlerinin komutları öncülüğünde kısa bir gösteri sundu. Tribünleri dolduran veliler tarafından beğeniyle izlenen gösteri büyük alkış aldı.

“En Büyük Destekçimiz Veliler”

Gösteri sonrası, Karasu Gençlik Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, bir konuşma yaptı. Sözlerine, “Salonumuzun yenilenme çalışmaları dolayısıyla kuşak sınavlarımıza ara vermek zorunda kaldık” diyerek başlayan Ataç; “İlçemizde karate sporu ile ilgilenen öğrencilerimiz her geçen gün çoğalıyor. Alttan gelen sporcularımız ve üstlerde bulunan sporcularımızın daha yukarı seviyelere çıkmasıyla Karasu’nun adı sportif faaliyetlerde daha fazla duyurulacak. Bu yolda en büyük destekçimiz siz velilerimizsiniz” dedi.

Ataç’ın ardından söz alan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı sözlerine, “Spor denince ilk akla gelen futbol algısını, bu başarılı gençlerimiz ile kırmaya başladık. Spor, sadece futboldan ibaret değil, her dalda gerçekleştirilen başarılı etkinlikler demektir” diyerek başladı.

 “Gençlerimizi sadece futbol ile kötü alışkanlıklardan koruyamayız. Futbolda elde ettiğimiz başarılar göz ardı edilemez. Fakat her çocuğumuz futbola yetenekli olmayabilir” diyen Başkan Sarı; “İlçemiz Karasu bunu en güzel örnekleriyle ortaya koyuluyor. Her yıl, çok sayıda sporcumuz en az 15 branşta eğitim görüyor ve çeşitli alanlarda derece ile ilçemizin adını duyuruyor. Bugün de siz velilerin desteği ile yaklaşık 100 sporcumuz birer karate ordusu neferi oldu. Belki içlerinden Türkiye, hatta dünya çapında başarı elde edecek gençlerimiz çıkacaktır. Emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.