KARASU
Giriş Tarihi : 16-12-2019 19:55   Güncelleme : 16-12-2019 19:55

Karasu’da Obezite ve Sağlıklı Beslenme Semineri

Karasu Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karasu Devlet Hastanesi tarafından Obezite ve Sağlıklı Beslenme Seminer programı düzenlendi.

Karasu’da Obezite ve Sağlıklı Beslenme Semineri

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminer programına Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Daire Amir ve Müdürleri ile birlikte yerel basın katıldı.

Karasu Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karasu Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen Obezite ve Sağlıklı Beslenme Seminer programının açılış konuşmasını yapan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı; “Sağlık bizim için her şeyden önce gelir. Sözlerime şu sözle başlamak istiyorum. Halk İçinde Mu’teber Bir Nesne Yok Devlet Gibi, Olmaya Devlet Cihânda Bir Nefes Sihhat Gibi. Yani hayat, sevinç ve mutlulukla, acı ve sıkıntılarla iç içe yaşanır. Pek çok dert ve sıkıntı insanın karşısına çıkabilir. Ancak bütün bu problemler sağlık kadar önemli değildir. Tek bir nefesin bile değerini bilinmelidir İnsan. Bütün dünya insanın olsa bile, sağlık olmayınca hiçbir önemi olmuyor. Sağlıklı yaşamanın en önemli başlıkları ise düzenli beslenme ve bol bol hareket etmektir. Bizler Karasu Belediyesi olarak sağlıklı yaşam anlamındaki tüm aktivitelere sonuna kadar imkânlarımız ölçüsünde destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan İshak Sarı; “Son yaptığımız çalışmalarda mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Kaldırımlarımızı yaparken özellikle geniş olmasına dikkat ediyoruz. Çünkü yürümenin hareket etmenin sağlık açısından ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte bisiklet yollarımızın yapımına devam ediyoruz. Sağlıklı yaşam ile ilgili belediyemiz olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapma gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Sağlık En Büyük Zenginliktir” 

“Hem devletimizin hem de belediyelerimizin hizmet etme anlayışı içerisinde sağlıklı yaşamı hedefleyen uygulamaları önemli yer teşkil etmektedir” diyen Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ise; “Öncelikle bu güzel programı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Obezite çağımızın önemli hastalıklarından bir tanesi. Maalesef çok masa başındayız, bilgisayarla çok meşgul oluyoruz, çok fazla cep telefonu ile ilgileniyoruz, asosyaliz ve maalesef enerjimizi tüketmiyoruz. Sağlığımız için enerjimizi tüketmeliyiz. Spor yapmalıyız ve hepsinden önemlisi sağlıklı beslenmeliyiz. Çünkü sağlık en büyük zenginliktir. Milli Eğitim
Bakanlığımız bu konuya fazlasıyla önem veriyor ama ben altını çizerek buradan gençlerimize sesleniyorum, hem sağlıklı beslenin hem de bol bol spor yapın” dedi.

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın konuşmalarının ardından Diyetisyen Özge İpek ve Diyetisyen Aslı Düz hazırladıkları sunum ve konuşmalarıyla sağlıklı beslenmenin nasıl olacağı ile Obezitenin nasıl meydana geldiği konularını davetlilere anlattılar.