KARASU
Giriş Tarihi : 02-12-2017 10:42   Güncelleme : 18-12-2017 15:07

Suçum Yok..!

Karasu ‘da 10 yaşındaki oğlu Necmi Talha K.’yi öldüren 42 yaşındaki Zeynep K.’nun ifadesi sonrasında gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen T.Y., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Suçum Yok..!

T.Y., yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek; “Yaşanan olaydan dolayı üzgünüm. Bir suçum olmadan böyle bir olayla anılmak üzücü. Ayrıca İbrahim K.’ ile benim arkadaşlığım var, yaşanan bu olaydan dolayı gerçekten üzgünüm; başsağlığı diliyorum” dedi.


İfadesi ortaya çıktı


Karasu’da 10 yaşındaki öz çocuğunu boğarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Zeynep K'nın mahkeme ifadesi ortaya çıktı. Savcılık ve emniyetteki ifadelerini hatırlamadığını söyleyen Z.K, daha önceki ifadelerinin aksine komşusu T.Y ile aralarında bir yakınlaşma olmadığını da söyledi. Z.K'nın avukatı eşliğinde alınan mahkeme ifadesi şöyle: 'Savcılıkta verdiğim ifadeyi hatırlamıyorum. Talha (oğlu) bana el hareketleri yapardı, Furkan beni dövmedi. T.Y ile aramda bir yakınlaşma ve ilişki yoktu. T.Y benim yanıma alınsın. Birlikte sorgulanmak istiyorum. T.Y'nin eşi ile de bir sorunum yoktu. O esnada niye T.'nin ismini verdim bilmiyorum. Ne bileyim ben... Daha önce intihar etmeye çalışmadım ve de istemedim. Şeker hastasıyım daha fazla ifade vermek istemiyorum.'


Suçlanan T. Y konuştu


Açıklamalarda bulunan T.Y., yaşanan olaydan 3 gün önce İbrahim K. görüştüğünü belirterek, “3 gün önce İbrahim ile birlikte oturup çay içtik. Salı günü işteydim, arkadaşımın camcı dükkanını devralacağım için işten ayrıldım. O gece arkadaşlarla buluştum, kahvede uzun süre oturduk. Saat 21:00 ila 21:30 arasında kahvede ayrılıp arkadaşlarla beraber evlerimize geçtik. Akşam evde oturdum dizimi izledim, sonra da oğlumla birlikte yatağıma geçip yattım. Sabaha kadar beraber yattık” ifadelerini kullandı.


Haberim yoktu


O gün yaşananları anlatan T.Y., Sabah saatlerinde evin etrafındaki polisleri gören eşinin kendisini uyandırdığını söyledi. T.Y., “Sabah 8 buçuk gibi eşim oğlumu yataktan alıp okul için hazırlayıp servise bindirdi. Bu sırada ben hala uyuyordum. Saat 9 buçuk gibi evin etrafında polislerin olduğunu fark etti eşim ve beni kaldırıp komşumuz İbrahim Keleşoğlu’nun evinde bir şey mi oldu diye sordu. Bende durumu görünce arkadaşımız olduğu için dışarıya çıktım. Oradaki görevli polis arkadaşlara sorduğumda İbrahim’in hanımının oğlunu boğarak öldürdüğünü söylediler. İçeride ne olup bittiğini öğrenmek için bekledim, bu sırada çocuğu alıp ambulansla hastaneye gönderdiler” şeklinde konuştu.


Aslı olmayan bir durum 


Yaşanan olayların ve ortaya atılan asılsız iddianın kendisini aşırı derecede yıprattığını belirten T.Y., “O sırada dışarıda dikilen polis arkadaşlar rüzgardan üşüdüğü için evde eşimle kahve yapıp ikram ettik. O sırada evimde Sosyal Yardımlaşma da görevli 2 personelde vardı. Bu sırada ben tekrar dışarıdayım ve oradaki polis arkadaşlar ifadene ihtiyacımız olabilir diye beni karakola götürdüler ve bir anda sen gözaltına alındın diyerek beni Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirdiler. Orada öğrendiğim kadarıyla İbrahim Keleşoğlu’nun eşi benim üzerime iftira atarak benimde çocuğun ölümüyle ilgim olduğunu belirtmiş ifadesinde. Fakat benim bunlarla hiçbir bağlantım olmadığını, evine dahi girmediğimi ve kesinlikle böyle bir şeyin olmayacağını da dile getirdim. Bundan dolayı hakkımda çıkan tüm asılsız iddialar beni suçlu durumu getirdi. Aslı olmayan bir durum bu durum. İfadede geçen şeyler yüzünden adım çıktı, beni suçlu hale getirdi. Bundan dolayı çok üzgünüm. O küçük çocuğun ölümü beni gerçekten üzdü, adımında böyle bir şeyle anılması beni aşırı derecede yıprattı” dedi.


“Başsağlığı diliyorum”


Yaşanan acı olay sonrası küçük Talha’nın ailesine başsağlığı dileyen T.Y., “Bu olay sebebiyle çocuğum okula gidemiyor, evimizde bile değiliz. Yakın bir zamanda evimize geçeceğiz, çocuğumun eğitimi devam edecek ancak yaşanan bu olay beni ve ailemi cidden çok etkiledi. Ayrıca İbrahim’le benim arkadaşlığım var, yaşanan bu olaydan dolayı gerçekten üzgünüm; başsağlığı diliyorum. İbrahim çok iyi bir insandır, sevdiğim bir arkadaştır. Ölene kadarda arkadaş olacağız ama bu yaşanan beni çok üzdü” ifadelerini kullandı.