KARASU
Giriş Tarihi : 02-12-2017 10:16   Güncelleme : 02-12-2017 10:16

24 Kasım coşkuyla kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve öğretmenler, Hükümet Konağı Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreninin ardından program Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda devam etti.

24 Kasım coşkuyla kutlandı

Karasu Hükümet Konağı’nda 24 Kasım Cuma günü, Öğretmenler Günü nedeniyle çelenk töreni gerçekleştirildi. Karasu Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Fatma Merve Kaya’nın sunumunu yaptığı programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, meslektaşları ile birlikte Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini bıraktı.  Karasu Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Aydemir’in çağrısıyla, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Törende Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, resmi kurum ve daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler de hazır bulundu. 


Program renkli görüntülere sahne oldu


Karasu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, saat 10:30’da Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, resmi daire amirleri, şube müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Karasu Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ebru Kır’ın sunumu yaptığı program, saygı duruşu ve Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Sorumluluklarımızın bilincindeyiz


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın öğretmenler günü mesajının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Turhan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün millet mekteplerinin açılış günü, bugün Atatürk’ün baş öğretmenliği kabul ettiği tarih. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve daimi mesleğidir. Öğretmen, dünya kadar değeri olan bir sorumluluğa sahiptir. Yokluklar, zorluklar içerisinde her türlü şartlarda bu kutsal mesleği yapmaya çalışan tüm öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyor, Öğretmenler Günü’nüzü tebrik ediyorum” Turhan’ın ardından, genç öğretmenler adına Karasu İmam Hatip Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Elif Yiğit bir konuşma yaptı. Yiğit, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Biz genç öğretmenlerin üzerindeki sorumluluk, sadece birkaç öğrencinin değil; koca bir milletin, ay yıldızlı bayrağın, atalarımızın ve şehitlerimizin sorumluluğudur. Mesleğimizin henüz başında olan biz genç öğretmenler, bu sorumluluğun bilincindeyiz. Tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.


“Geleceğe dair parıltılı bir umut taşıyorum”


Yiğit’in konuşmasından sonra kürsüye gelen Halit Er, emekli öğretmenler adına konuşmasını gerçekleştirdi. Er, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Sözlerime, yüreğimde emekli olmamın verdiği buruk bir sevinçle başlıyorum. Gönlümde, geçmişe yönelik yakıcı bir hasret ve ruhumda geleceğe dair parıltılı bir umut taşıyorum. Bu kutsal mesleği bizden sonraki nesillere devretmenin de mutluluğunu yaşamaktayım. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde emekli bir öğretmen olarak konuşma yapmanın ne kadar zor olduğunu şu an anlıyorum. Emekli olacak meslektaşlarıma tavsiyem, baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakmanızdır. Bu özel günde tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.


Belge ve plaketler verildi


 Er’in sözlerinin tamamlamasının ardından 2017-2018 yılında emekli olan eğitimci ve okul personellerine Kaymakam Aziz Mercan tarafından hizmet şeref belgeleri ve plaketleri takdim edildi. Nedim Çalık, Halit Er, Ahmet Bayrak, Mehmet Tarakçı ve Mehmet Demir sahneye gelerek belge ve plaketlerini Mercan’ın elinden aldı. Belgelerin verilmesinin ardından Karasu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Engin Erdem Bir’in seslendirdiği Magosa Limanı isimli türkü eşliğinde şehit öğretmenler anısına hazırlanan video, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Duygusal dinletinin ardından adaylıkları kaldırılan genç öğretmenler yemin etti ve Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök yönetiminde Öğretmen Marşı’nı seslendirdiler.


Neşe dolu anlar yaşandı


Karasu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Bizim Sınıf’ adlı kısa oyun, izleyenlere neşe dolu anlar yaşattı. Kısa oyunun ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen anı yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Karasu Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Adımız Öğretmen isimli oratoryo büyük beğeni toplarken, coşkulu program Karasu Anadolu Lisesi öğretmenlerinin ‘Benim Adım Öğretmen’ adlı şarkıyı işaret diliyle seslendirmesi ile program son buldu.