Öğrenciler Su Kuyusu Açtırdı

Karasu Denizköy Ortaokulu öğrencileri, susuzluk çeken Afrika için aileleri ve öğretmenlerinin başlattığı kampanyaya harçlıkları ile destek verdi. Öğrenciler, haçlıkları ile Afrika’nın Uganda ülkesinde su kuyusu açtırdı.

KARASU - 2 yıl önce

Uzun Yıllar Unutulmayacak

Karasu Denizköy Ortaokulu’nun küçük ama kocaman yürekli öğrencileri hayata geçirdikleri proje ile alkışları topladı. Maddi zorluklar ve fiziki şartlar nedeniyle su sıkıntısı çeken Batı Afrika’nın Uganda ülkesinde açılan su kuyusu ve vakıf çeşmesi, uzun yıllar bölge halkının temiz içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Afrika için aileleri ve öğretmenlerinin başlattığı kampanyaya harçlıkları ile destek veren öğrenciler büyük bir projeye imza atarak uzun yıllar adlarından söz ettirecek projeyi hayata geçirdi.

3 Ayda Büyük Proje

Denizköy Ortaokulu İngilizce öğretmeni Yağmur Kayış Şener rehberliğinde gerçekleştirilen projenin 3 ay gibi kısa süre öncesi başlatıldığını belirten Okul Müdürü Adem Akçakoyunlu, “Afrika’da su kuyusu açılması öğrenciler tarafından büyük bir mutlulukla karşılandı. Yardım etmenin gururunu yaşayan öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum. Haçlıklarını biriktirerek büyük bir iş başaran öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

Günün Diğer Haberleri