Aradaki Büyük Fark

Vatandaşların alın gücünün azaldığı bu günlerde pazar ve market fiyatları arasında büyük fark göze çarpıyor. Karasu Halk Pazarı'ndaki meyve ve sebzeler market fiyatlarından daha uygun. Son günlerde fiyat denetimleriyle gündeme gelen zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor.

KARASU - 2 yıl önce

Aradaki Fark Göze Çarpıyor

Son günlerde fiyat denetimleriyle gündeme gelen zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Markette 44.90 TL olan patlıcan pazarda 15 TL, markette 24.95 TL olan sivri biber pazarda 20 TL, markette 9.95 TL olan mandalina pazarda 5TL, markette 39.95 TL olan muz pazarda 12 TL, markette 23.50TL olan salatalık pazarda 13 TL, markette 27TL olan domates pazarda 12-13TL’den satılıyor. Pazar esnafı vatandaşın semt pazarlarını tercih ettiğini söylüyor.

Arasında Uçurum Var

Pazar fiyatları ile market fiyatları arasında uçurumlar olduğunu belirten Karasu Pazarcılar Dernek Başkanı Halit Yavuzyiğit, “Son günlerde fiyat denetimleriyle gündeme gelen zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Market ile pazar fiyatları arasında uçurumlar var. Fiyatlar pazarda daha ucuz olduğu gibi hem de daha taze. Bu sebepten dolayı tüm Karasu halkını Karasu Halk Pazarına davet ediyoruz” dedi.

Günün Diğer Haberleri